Stacks Image 3

Αν θέλεις μπορείς να αγιάσεις και μέσα στην Ομόνοια.

Γέρων Πορφύριος
Stacks Image 85


Η ιεραποστολική και φιλανθρωπική ομάδα από καρδιάς οργανώνει κατά καιρούς πολλές εκδηλώσεις πνευματικού και εθνικού περιεχομένου με σκοπό να ενισχύσει την πνευματική μας ωφέλεια και να διδάξει παράδοση και ιστορία. Στη σελίδα μας  μπορείτε να ενημερωθείτε για τις εκδηλώσεις αυτές. Η συμμετοχή σας σε αυτές μας δίνει δύναμη να συνεχίσουμε.

Εκδήλωση για τη Διακονία στην Ουγκάντα

Stacks Image 136
Την Κυριακή 14 Οκτωβρίου στην Ιερά Μονή Παναγίας Χρυσοπηγής Πολυδενδρίου Αττικής, πραγματοποιήθηκε μία μεγάλη ιεραποστολική γιορτή. Κι αυτό γιατί με χαρά και ευγνωμοσύνη στο Θεό παρακολουθήσαμε την διακονία της Ιεράς Μονής Παναγίας Χρυσοπηγής το φετινό καλοκαίρι στην Αφρικανική χώρα της Ουγκάντας.

Η εκδήλωσή μας που είχε τον τίτλο «Ιεραποστολή : Από χώμα και όνειρα -Παρουσίαση της 7ης αποστολής μας στην Ουγκάντα» μίλησε ακριβώς για αυτό το πράγμα. Για ένα συνεχιζόμενο θαύμα που επιτελείται εδώ και επτά χρόνια με κέντρο το χωριό Λουγκουζί και στο Ρουμπάρρε στις ψυχές εκατοντάδων ανθρώπων. Μίλησε για τις στιγμές που έζησαν και φέτος και οι δύο ομάδες της αποστολής μας.

Μίλησαν με ιδιαίτερα ζεστό και ανθρώπινο τρόπο οι πατέρες των ιεραποστολικών κλιμακίων π.
Γεώργιος Νυόμπι και π.
Αριστοτέλης Ασήμουε
Ταξιδέψαμε με εικόνα και ήχο, με λόγο και πρόσωπα στην οικεία ομορφιά της χώρας.

Οι εθελοντές μέσα από προσωπικές μαρτυρίες μας γνώρισαν την έβδομη αποστολή και μας έκαναν μετόχους αυτής της μεγάλης χαράς.
Ευχαριστούμε τον Άγιο Θεό που μας επιτρέπει να διακονούμε και να βρισκόμαστε εκεί αλλά και όλους εσάς που βοηθάτε με κάθε τρόπο, κυρίως με την ψυχή και την προσευχή σας την υπόθεση της Ιεραποστολής. Ο Θεός βλέποντας για τις θυσίες και τους κόπους σας να ευλογεί εσάς και τις οικογένειές σας.

Ευχαριστούμε και όλους εκείνους που αφανώς προσφέρουν από το περίσσευμα της καρδιάς και της αγάπης τους σε τέτοιες εποχές. Στο τέλος της εκδηλώσεως δημιουργήθηκε φιλανθρωπικό παζάρι για να ενισχυθεί το έργο της Ιεραποστολής.

Τέλος διετέθησαν δωρεάν κουμπαράδες «από καρδιάς» για όποιον θα ήθελε να βοηθήσει και με αυτόν τον τρόπο την προσπάθειά μας.

Ευχαριστούμε τέλος τους εθελοντές της αποστολής και όλα τα παιδιά και τις κυρίες που εργάσθηκαν για την εκδήλωσή μας.
Όταν πριν έξι μήνες η προσπάθειά μας από τη θεατρική ομάδα ξεκινούσε κανείς δεν περίμενε ότι θα ήταν τόσο τραγικά προφητική.Από το Σεπτέμβριο "ο Παύλος Μελάς " ζωντανεύει
Η θεατρική ομάδα "από καρδιάς" της Ιεράς Μονής Παναγίας Χρυσοπηγής παρουσιάζει στο θέατρο Γκλόρια - Ιπποκράτους 7 στην Αθήνα "τα κοριτσάκια με τα ναυτικά" βασισμένης στο ομώνυμο βιβλίο της κ. Ελένης Δικαίου την Παρασκευή 15 Ιουνίου στις 7.30μ.μ.
Πρόκειται για δύο δίδυμα κοριτσάκια που έζησαν τα μελένια χρόνια της Σμύρνης. Το έργο τα συνοδεύει στους ονειρεμένους περιπάτους με τη Νενέ στην παραλία της Σμύρνης , και από κει στα χρόνια της προσφυγιάς, στους φόβους αλλά και στα όνειρα της νέας ζωής στην Ελλάδα. Πρόκειται για ένα ταξίδι από τη Σμύρνη της Ιωνίας στη Νέα Ιωνία του Βόλου με όνειρα, μουσικές και χορούς από τη Μικρασία. Διάθεση προσκλήσεως Ιερά Μονή Παναγίας Χρυσοπηγής. Τιμή προσκλήσεως 5 ευρώ. Τα έσοδα από την παράστασή μας θα ενισχύσουν τη φιλανθρωπική δραστηριότητα της Ιεράς Μονής Χρυσοπηγής σε Ελλάδα και Αφρική .
Stacks Image 92

Με ιδιαίτερη επιτυχία η δεύτερη παράστασή μας "τα κοριτσάκια με τα ναυτικά"


Την Παρασκευή 15 Ιουνίου  πραγματοποιήθηκε η  δεύτερη θεατρική παράστασή μας "Τα κοριτσάκια με τα ναυτικά" που βασίζεται στο ομώνυμο βιβλίο της κ. Ελένης Δικαίου το θέατρο Γκλόρια (Ιπποκράτους 7  στην Αθήνα). Μία συγκλονιστική  στιγμή για όλους μας που μας έδωσε να ευκαιρία να θυμηθούμε, να ζήσουμε, να τιμήσουμε, να συνεχίσουμε.

Η  παράσταση ανέβηκε και πάλι  από  τη θεατρική ομάδα "από καρδιάς' της Ιεράς Μονής Παναγίας Χρυσοπηγής Πολυδενδρίου Αττικής που ομόρφυνε με όνειρα, μουσικές και χορούς από τη Μικρασία
Πρόκειται για δυο δίδυμα κοριτσάκια που έζησαν τα μελένια χρόνια της Σμύρνης.Το έργο τα συνοδεύει στους ονειρεμένους περιπάτους με τη Νενέ στην παραλία της Σμύρνης , και από κει στα χρόνια της προσφυγιάς, στους φόβους  αλλά και στα όνειρα της νέας ζωής στην Ελλάδα. Πρόκειται για ένα ταξίδι από τη Σμύρνη της Ιωνίας στη Νέα Ιωνία του Βόλου .
Στη θεατρική μας παράσταση είχαμε την ιδιαίτερη τιμή να φιλοξενούμε τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Σάμου και Ικαρίας κ. Ευσέβιο ο οποίος μίλησε συγκινητικά στο τέλος της εκδηλώσεως, αλλά και τη συγγραφέα του έργου κ. Ελένη Δικαίου που μίλησε για την αληθινή ιστορία πίσω από τη θεατρική παράσταση.
Πλήθος κόσμου βρέθηκαν σε αυτή τη Μικρασιατική γιορτή .
Ευχαριστούμε από καρδιάς την κ. Ελένη Δικαίου για την τιμή που μας έκανε να μας παραχωρήσει το δικαίωμα διασκευής και παρουσίασης του βιβλίου «τα κοριτσάκια με τα ναυτικά»  σε θεατρική μορφή.
Ευχαριστούμε ιδιαιτέρως
  το θέατρο Γκλόρια και τους συντελεστές που με αγάπη αγκάλιασαν την προσπάθειά μας.
Στην παράστασή μας πήραν μέρος  Αγγελική Δασούλα και Αγγελική Παντελή που στήριξαν το  έργο και το συνέχισαν  με τόση  συνέπεια. Τις ευχαριστούμε από καρδιάς πολύ.

Στην παράστασή μας συμμετείχαν ακόμα:

Πατέρας -Δημήτρης Παπαδοκοτσώλης
Μαμά- Ειρήνη Χαμακιώτη
Και οι μικρές : Ελένη Παπαπαύλου και Φιλοθέη Χαβαντζόγλου
Χόρεψαν και έπαιξαν  :Θοδωρής Νάσιος , Μάρθα Κυπρή , Γιώργος Αγγελόπουλος, Ντίνα Δημητρακοπούλου, Χρήστος Βλάχος , Χριστίνα Σεφερλή, Ελένη Μαρκοπούλου , Κωνσταντίνα Αγγελόπουλου, Δέσποινα Νιγδέλη, Χρήστος Γρίβας.

Διδασκαλία χορών : Χρήστος Γρίβας

Τραγούδησε η Γιάννα Δούμα


Κανονάκι έπαιξε ο Γρηγόρης Μιχαηλίδης

Δημιουργία Σκηνικών : Μαρία Φουτούγιου, Παναγιώτης Φουτούγιος

Ευχαριστούμε ακόμη τον κ.Σταμάτη Σπανουδάκη για την άδεια να ακουστεί δική του μουσική στην παράστασή μας.

Ευχαριστούμε τον Ηχολήπτη. Σωτήρη Γκρέμο για την βοήθειά του

Ακόμα τους :  τους μουσικούς Παρασκευή Σδούγκου , Ελένη,Στέλιο και Μαρία Σδούγκου

Ευχαριστούμε τέλος όσους με καρδιά βοήθησαν να ανεβεί η παράστασή μας με κάθε τρόπο.

Η θεατρική μας παράσταση ήθελε και πιστέουμε πως το πέτυχε ,στους ζοφερούς καιρούς που ζούμε, να δώσει ελπίδα ,πίστη και θάρρος σε όλους μας .Ένα πανάρχαιο δηλαδή μυστικό που έφεραν μαζί τους οι πρόσφυγες, κρατώντας το στα χέρια και την καρδιά τους.

Stacks Image 103

Νέα Ιωνία 2018 !! Τα κοριτσάκια γύρισαν στα προσφυγικά.


Αυτή τη φορά η παράσταση "Τα κοριτσάκια με τα ναυτικά" που ετοίμασε η ομάδα «από καρδιάς» της Ιεράς Μονής Παναγίας Χρυσοπηγής βρέθηκε στη Νέα Ιωνία του Βόλου και παρουσίασε το ομώνυμο έργο στο Δημοτικό θέατρο της Νέας Ιωνίας με τη συμμετοχή και τη βοήθεια των Μικρασιατικών συλλόγων: Το Εγγλεζονήσι, Μνήμες προσφύγων και Ίωνες. Μία παράσταση νοτισμένη από χρώματα μουσικές και όνειρα των Μικρασιατών του Βόλου.
Παρόντες  που τίμησαν την παράστασή μας, ο Πρωτοσύγγελος της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος, π. Δαμασκηνός Κιαμέτης, ο π. Αμφιλόχιος, προϊστάμενος του Ιερού Ναού Ευαγγελιστρίας Νέας Ιωνίας, η κ. Ελένη Δικαίου συγγραφέας του ομώνυμου βιβλίου και πλήθος κόσμου. Όλοι οι συντελεστές  τη παράστασης έδωσαν ψυχή και το αποτέλεσμα ήταν συγκλονιστικό. Τα έσοδα από την παράστασή μας θα διατεθούν στο Παιδικό Λύρειο ίδρυμα που καταστράφηκε ολοσχερώς από τη πρόσφατη φωτιά στο Νέο Βουτζά Αττικής.
Ευχαριστούμε  όλα τα μέλη της θεατρικής ομάδας από καρδιάς.
Ο Θεός να τους ευλογεί και να τους αγιάζει.

Stacks Image 133

Βυζαντινή Αθήνα. Αφιέρωμα σε μια άγνωστη πόλη


Μία άγνωστη πόλη βρίσκεται δίπλα μας ,γενάτη μικρά βυζαντινά εκκλησάκια που είναι μάρτυρες της ιστορίας
και του πολιτισμού της.

Οι εκδόσεις Χρυσοπηγή παρουσιάζουν μέσα από τη σελίδα τους από τη Δευτέρα 8 Οκτωβρίου έως την Παρασκευή 12 Οκτωβρίου ένα αφιέρωμα στα βυζαντινή Αθήνα.

Μία μικρή ξενάγηση σε τόπους που στάθηκε ο χρόνος και η ιστορία.
Σας περιμένουμε.