Η Ιεραποστολη μασ στην Ουγκαντα

Add Background Images Here
Stacks Image 154
Stacks Image 156
Stacks Image 158
Stacks Image 160
Stacks Image 162
Stacks Image 164
Stacks Image 166
Stacks Image 168
Stacks Image 170

Ο εγωισμός είναι ένα ζευγάρι ξυλοπόδαρα, που κάνουν τον άνθρωπο ψηλό, χωρίς να τον κάνουν μεγάλο

Μέγας Βασίλειος
Stacks Image 226

Ορθοδοξη Ιεραποστολη του Μπουσουγκιου στην Ουγκαντα

    1 / 3
  • Αυτός ο κόσμος μπορεί να αλλάξει !!

    Μία ιδιαίτερη εκδήλωση πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 24 Ιουνίου στις 7 το απόγευμα στο πνευματικό κέντρο της Ιεράς Μονής Παναγίας Χρυσοπηγής Πουδενδρίου Αττικής.Μία εκδήλωση που αφορούσε την Ιεραποστολή και ουσιαστικά έκλεινε τον κύκλο της χειμερινής δραστηριότητας στην Ελλάδα ,για να ανοίξει έναν καινούργιο αυτόν της 7ης αποστολής στην Ουγκάντα. Με ιδιαίτερη ευαισθησία η Χριστίνα Σεφερλή με τη βοήθεια της κινημαογραφικής ματιάς του Γιώργου Αγγελόπουλου, ετοίμασε γράφοντας το σενάριο και κάνοντας τον σχεδιασμό ενός ντοκυμαντέρ για την Ορθόδοξη ιεραποστολή στην Ουγκάντα.

    Στο ντοκυμαντέρ αυτό μίλησαν ιερείς που διακονούν στην Ιεραποστολή στο Λουγκουζί αλλά και εθελοντές που εργάζονται και διακονούν στην ιεραποστολή.Κι όλα αυτά με ταξίδια εικόνων,παιδιών και ατέλιωτης χαράς. Πλήθος κόσμου βρέθηκε στη γιορτή μας .συγκινήθηκε και χάρηκε με όλα όσα καλά έχει στην καρδιά της η Αφρική και τα μοιράζεται σε όσους θέλουν .

    Ευχαριστούμε όλους όσοι βοήθησαν στην πργματοποίηση και δημιουργία της εκδηλώσεώς μας.Καλή αντάμωση το σεπτεμβριο.Ευχηθείτε για την πορεία και επιτυχία της 7ης αποστολής μας στην Ουγκάντα.

Stacks Image 293
Από το 2012 με τη ευλογία του Θεού και τη φροντίδα της Ιεράς Μονής Παναγίας Χρυσοπηγής, εργαζόμαστε στον Αφρικανικό Αμπελώνα του Χριστού στην Ουγκάντα. Από τότε μέχρι σήμερα έχουν δημιουργηθεί δύο ιεραποστολικά κλιμάκια με αντίστοιχες ενορίες, ένα Δημοτικό σχολείο, υπάρχει καλλιεργήσιμο χωράφι, πτηνοτροφική μονάδα αλλά και πρόγραμμα καλλιέργειας μανιταριών. Από την έναρξη της ιεραποστολικής μας διακονίας πολλοί εθελοντές κυρίως φοιτητές, κατεβαίνουν στην Ουγκάντα σε οργανωμένες αποστολές, προκειμένου να προσφέρουν από τις γνώσεις, μα κυρίως με την αγάπη τους στις ενορίες  μας αλλά και σε άλλα Ιεραποστολικά κλιμάκια. Εδώ μπορείτε να δείτε τις εκδηλώσεις που κατά καιρούς οργανώνονται από την ομάδα μας στην Ελλάδα με σκοπό την ευαισθητοποίηση ακόμη περισσότερου κόσμου για την ιεραποστολή. Εδώ ακόμα θα δείτε όλα όσα γίνονται στην Ουγκάντα με τη βοήθεια του Θεού και τη δική σας προσφορά και αγάπη. Σας ευχαριστούμε πολύ.

"Ιεραποστολή : Αυτός ο κόσμος μπορεί να αλλάξει."

Την Κυριακή 24 Ιουνίου στις 7 το απόγευμα στην Ιερά Μονή Παναγίας Χρυσοπηγής Πολυδενδρίου Αττικής θα προβληθεί ένα ωριαίο ντοκιμαντέρ με θέμα την Ιεραποστολή μας στην Ουγκάντα. Σενάριο -κείμενα- σχεδιασμός : Χριστίνα Σεφερλή.
Φωτογραφία -Βίντεο: Γιώργος Αγγελόπουλος.
Πρόκειται για ένα αφιέρωμα στην περυσινή μας ιεραποστολική μας δραστηριότητα ( 2017) στην Ουγκάντα, με χρώματα, εικόνες και ελπίδα από τις δραστηριότητες των ομάδων των εθελοντών που και φέτος διακόνησαν στην Ιεραποστολή μας. Μιλούν στην κάμερα οι ίδιοι οι εθελοντές, Ιερείς της ιεραποστολής μας, πιστοί αλλά και νέοι από την ενορία του Αγίου Σπυρίδωνος του Λουγκουζί. Παρουσιάζονται οι δράσεις, οι προσδοκίες ,τα όνειρα για τη συνέχεια και την εξέλιξη της Ιεραποστολής. Η παρουσία σας είναι σημαντική και δίνει θάρρος σε αυτούς που εργάζονται και σε αυτούς που πιστεύουν πως η Ιεραποστολή μπορεί να αλλάξει τον κόσμο. Σας περιμένουμε.

ΑΡΘΡΑ

Stacks Image 381
Είναι αρκετοί οι αδελφοί μας που γνωρίζοντας την προσπάθεια της Ιεράς Μονής Παναγίας Χρυσοπηγής Πολυδενδρίου Αττικής στη φιλανθρωπία και την Ιεραποστολή στην Ελλάδα ,τη Μητρόπολη Κορυτσάς,τη Μαδαγασκάρη και την Ουγκάντα ευαισθητοποιούνται και θέλουν να βοηθήσουν .Πολλές φορές λοιπόν μάς απευθύνουν το ερώτημα :Πως μπορώ να βοηθήσω.
Stacks Image 382
Το καλοκαίρι του 2015 η Ιερά Μονή Παναγία Χρυσοπηγή θα πραγματοποιήσει την 4η Ιεραποστολή στην Ουγκάντα.
Και πάλι μια χούφτα άνθρωποι θα ξεκινήσουν με το περίσευμα της καρδιάς τους γι΄ αυτήν την όμορφη χώρα του χάρτη θέλοντας να προσφέρουν.
Stacks Image 383
Εδώ και επτά χρόνια έχει δημιουργηθεί με την βοήθεια της Ιεράς Μονης Παναγίας Χρυσοπηγής στο χωριό Λουγκουζί της Ουγκάντας μία Ορθόδοξη ενορία με Ιερό ναό του Αγίου Σπυρίδωνος,Ιατρείο που προσφέρει τις υπηρεσίες του σε όλους τους ιθαγενείς , φάρμα και χωράφι η καλλιέργεια του οποίου βοηθά τους πιο φτωχούς στο χωριό..Ακόμη ολοκληρώνεται το δημοτικό σχολείο, ενώ φέτος ετοιμαζόμαστε να ξεκινήσουμε την ανέγερση και του γυμνασίου.
Stacks Image 390
Το Λουγκουζάκι μας ,το δημοτικό σχολείο μας στο χωριό Λουγκουζί της Ουγκάντας ολοκληρώνεται. Ήδη τοποθετήθηκε η σκεπή και ολοκληρώνεται και το εσωτερικό του κτιρίου…
Stacks Image 393
Kυριακή του Πάσχα του 2013 στο Λουγκουζί της Ουγκάντας
Στις αναμνήσεις της Ιεραποστολής δεν θα μπορούσε να λείπει τούτη η σελίδαΑναμνήσεις χρυσές με χρυσούς πραγματικά ανθρώπους
Stacks Image 396
Ο Θεός με αξίωσε να πάω για κάποιες μέρες στην Ουγκάντα.
Το πλαίσιο; Ιεραποστολική δράση της Ι.Μ. Παναγίας Χρυσοπηγής (Πολυδένδρι Αττικής).
Ακριβής τόπος: Λουγκουζί.
Stacks Image 399
Στο πλαίσιο της διακονίας μας στην Ουγκάντα φέτος και μετά από ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου και πάσης Ουγκάντας κ.Ιωνά,οργανώνουμε την υλοποίηση ενός Ιερατικού Σεμιναρίου στον Ιερό Ναό του Αγίου Σπυρίδωνος στο Λουγκουζί.
Stacks Image 421
Την Τρίτη 10 Ιουλίου πραγματοποιήσαμε επίσκεψη με τη βοήθεια των εθελοντών της 7ης αποστολής, στο Ρουμπάρρε που βρίσκεται στη Νότια Ουγκάντα
Stacks Image 424
Χθες Παρασκευή είχαμε μία ιδιαίτερη επίσκεψη στο Λουγκουζί.Ο κ.Γ.Παζαντζής και ο κ.Κόρευ από την Αμερική, που βρίσκονται αυτήν την περίοδο για επαγγελματικούς λόγους στην Ουγκάντα, επισκέφθηκαν το χωριό του Λουγκουζί
Stacks Image 427
Είναι η πρώτη συγκομιδή του καλαμποκιού για αυτήν την περίοδο και χθές 20 Ιουλίου μαζευτήκαμε με αρκετούς πιστούς του Λουγκουζί στο νέο κτήμα της Ιεραποστολής που ευελπιστούμε στο μέλλον να δημιουργηθεί ένα γυμνάσιο και ξενώνας με Ορφανοτροφείο ,για να μαζέωουμε το φετινό καλαμπόκι.
Stacks Image 430
Πρωταγωνιστής σ’ αυτή την περιπέτεια πίστης & ανθρωπιάς ο αγιασμένος ιεραπόστολος του Ζαΐρ π. Κοσμάς Γρηγοριάτης.
Stacks Image 433
Lorem ipsum dolor sit amet, sapien platea morbi dolor lacus nunc, nunc ullamcorper. Felis aliquet egestas vitae, nibh ante quis quis dolor sed mauris. Erat lectus sem ut lobortis, adipiscing ligula eleifend, sodales fringilla mattis dui nullam. Ac massa aliquet.