Η Ιεραποστολη μασ στην Ουγκαντα

Add Background Images Here
Stacks Image 154
Stacks Image 156
Stacks Image 158
Stacks Image 160
Stacks Image 162
Stacks Image 164
Stacks Image 166
Stacks Image 168
Stacks Image 170

Ο εγωισμός είναι ένα ζευγάρι ξυλοπόδαρα, που κάνουν τον άνθρωπο ψηλό, χωρίς να τον κάνουν μεγάλο

Μέγας Βασίλειος
Stacks Image 226

Ορθοδοξη Ιεραποστολη του Μπουσουγκιου στην Ουγκαντα

    1 / 3
  • Αυτός ο κόσμος μπορεί να αλλάξει !!

    Μία ιδιαίτερη εκδήλωση πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 24 Ιουνίου στις 7 το απόγευμα στο πνευματικό κέντρο της Ιεράς Μονής Παναγίας Χρυσοπηγής Πουδενδρίου Αττικής.Μία εκδήλωση που αφορούσε την Ιεραποστολή και ουσιαστικά έκλεινε τον κύκλο της χειμερινής δραστηριότητας στην Ελλάδα ,για να ανοίξει έναν καινούργιο αυτόν της 7ης αποστολής στην Ουγκάντα. Με ιδιαίτερη ευαισθησία η Χριστίνα Σεφερλή με τη βοήθεια της κινημαογραφικής ματιάς του Γιώργου Αγγελόπουλου, ετοίμασε γράφοντας το σενάριο και κάνοντας τον σχεδιασμό ενός ντοκυμαντέρ για την Ορθόδοξη ιεραποστολή στην Ουγκάντα.

    Στο ντοκυμαντέρ αυτό μίλησαν ιερείς που διακονούν στην Ιεραποστολή στο Λουγκουζί αλλά και εθελοντές που εργάζονται και διακονούν στην ιεραποστολή.Κι όλα αυτά με ταξίδια εικόνων,παιδιών και ατέλιωτης χαράς. Πλήθος κόσμου βρέθηκε στη γιορτή μας .συγκινήθηκε και χάρηκε με όλα όσα καλά έχει στην καρδιά της η Αφρική και τα μοιράζεται σε όσους θέλουν .

    Ευχαριστούμε όλους όσοι βοήθησαν στην πργματοποίηση και δημιουργία της εκδηλώσεώς μας.Καλή αντάμωση το σεπτεμβριο.Ευχηθείτε για την πορεία και επιτυχία της 7ης αποστολής μας στην Ουγκάντα.

Stacks Image 455
Stacks Image 459

Χρειαζόμαστε καλύμματα Τιμίων Δώρων

Για τις ανάγκες των εφημερίων και των ναών στην Ουγκάντα,χρειαζόμαστε καλύμματα Τιμίων Δώρων (ποτηροκαλύμματα απλά όχι χρυσοκέντητα).
Όλα αυτά τα συγκεντρώνουμε κατά τη διάρκεια του χειμώνα και τα μοιράζουμε κατά τη διάρκεια της αποστολής μας που πραγματοποιείται το καλοκαίρι στην Αφρική.

Όσοι λοιπόν αδελφοί μας μπορούν να ράψουν και να δημιουργήσουν καλύμματα και θα ήθελαν να τα προσφέρουν, θα μπορούσαν να τα φέρουν στην Ιερά Μονή Παναγίας Χρυσοπηγής στο Πολυδένδρι Αττικής κάθε Κυριακή μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας και κάθε Τετάρτη στις 6.30μ.μ. μετά το τέλος της Ιεράς Παρακλήσεως με την ένδειξη: καλύμματα Τιμίων Δώρων για την Αφρική.
Ευχαριστούμε εκ των προτέρων πολύ.

thex Created with Sketch.
Stacks Image 293
Από το 2012 με τη ευλογία του Θεού και τη φροντίδα της Ιεράς Μονής Παναγίας Χρυσοπηγής, εργαζόμαστε στον Αφρικανικό Αμπελώνα του Χριστού στην Ουγκάντα. Από τότε μέχρι σήμερα έχουν δημιουργηθεί δύο ιεραποστολικά κλιμάκια με αντίστοιχες ενορίες, ένα Δημοτικό σχολείο, υπάρχει καλλιεργήσιμο χωράφι, πτηνοτροφική μονάδα αλλά και πρόγραμμα καλλιέργειας μανιταριών. Από την έναρξη της ιεραποστολικής μας διακονίας πολλοί εθελοντές κυρίως φοιτητές, κατεβαίνουν στην Ουγκάντα σε οργανωμένες αποστολές, προκειμένου να προσφέρουν από τις γνώσεις, μα κυρίως με την αγάπη τους στις ενορίες  μας αλλά και σε άλλα Ιεραποστολικά κλιμάκια. Εδώ μπορείτε να δείτε τις εκδηλώσεις που κατά καιρούς οργανώνονται από την ομάδα μας στην Ελλάδα με σκοπό την ευαισθητοποίηση ακόμη περισσότερου κόσμου για την ιεραποστολή. Εδώ ακόμα θα δείτε όλα όσα γίνονται στην Ουγκάντα με τη βοήθεια του Θεού και τη δική σας προσφορά και αγάπη. Σας ευχαριστούμε πολύ.

"Ιεραποστολή : Αυτός ο κόσμος μπορεί να αλλάξει."

Την Κυριακή 24 Ιουνίου στις 7 το απόγευμα στην Ιερά Μονή Παναγίας Χρυσοπηγής Πολυδενδρίου Αττικής θα προβληθεί ένα ωριαίο ντοκιμαντέρ με θέμα την Ιεραποστολή μας στην Ουγκάντα. Σενάριο -κείμενα- σχεδιασμός : Χριστίνα Σεφερλή.
Φωτογραφία -Βίντεο: Γιώργος Αγγελόπουλος.
Πρόκειται για ένα αφιέρωμα στην περυσινή μας ιεραποστολική μας δραστηριότητα ( 2017) στην Ουγκάντα, με χρώματα, εικόνες και ελπίδα από τις δραστηριότητες των ομάδων των εθελοντών που και φέτος διακόνησαν στην Ιεραποστολή μας. Μιλούν στην κάμερα οι ίδιοι οι εθελοντές, Ιερείς της ιεραποστολής μας, πιστοί αλλά και νέοι από την ενορία του Αγίου Σπυρίδωνος του Λουγκουζί. Παρουσιάζονται οι δράσεις, οι προσδοκίες ,τα όνειρα για τη συνέχεια και την εξέλιξη της Ιεραποστολής. Η παρουσία σας είναι σημαντική και δίνει θάρρος σε αυτούς που εργάζονται και σε αυτούς που πιστεύουν πως η Ιεραποστολή μπορεί να αλλάξει τον κόσμο. Σας περιμένουμε.

Stacks Image 443

Γίνε συνεργάτης της Ιεραποστολής μας. Μάθε με ποιον τρόπο.Από το καλοκαίρι του 2012 μία ακόμα φλόγα της ιεραποστολής άναψε .Αυτή τη φορά στο Μπουσούγκιου της Ουγκάντας, που με τη Χάρη του Θεού σκοπεύουμε να χτίσουμε Ιερό Ναό στο όνομα της Παναγίας της Χρυσοπηγής -Σχολεία (Δημοτικό και Γυμνάσιο) και ιατρείο.
Αν λοιπόν στην καρδιά σου μιλά ο λόγος του Χριστού που μας ζητά να τον κηρύξουμε σε όλα τα έθνη,
Αν θέλεις να βοηθήσεις την Ορθόδοξη Ιεραποστολή μας στο Μπουσούγκιου της Ουγκάντας:
Γίνε συνεργάτης μας και να γνωρίζεις πως μπορείς να κάνεις πολλά.
Τι μπορείς να κάνεις;
Πρώτα απ όλα πολύ προσευχή ο Θεός να βοηθήσει και να ενισχύσει το έργο που διακονούμε.

Ακόμη:

Μπορείς να διαθέσεις ή να συγκεντρώσεις βιβλία Χριστιανικού περιεχομένου σε καλή κατάσταση , όχι πάντως καινούργια, τα οποία μαζεύουμε στην Ιερά Μονή Παναγίας
Χρυσοπηγής και τα διαθέτουμε στη φιλανθρωπική μας Δωροέκθεση « από καρδιάς»
έναντι 1 ευρώ.
Χρειαζόμαστε εικόνες για τους Ναούς.
Ιερά Σκεύη σε καλή κατάσταση.
Εικονάκια μικρά, και καραμέλες για τα παιδιά αλλά και τους μεγάλους. Οι καραμέλες είναι πάντα καλοδεχούμενες στην Αφρική.
Δημιούργησε εργόχειρα (σελιδοδείκτες, πέτρες ζωγραφιστές, μικρές ζωγραφιές και ότι ακόμα φανταστείς ) που να θυμίζουν ή να παραπέμπουν στην Αφρική. Αυτά θα διατεθούν για την Ιεραποστολή μας στο «από καρδιάς».
Μάζεψε Ιερατικά υφάσματα που μπορείς να βρεις ακόμη και ρετάλια, τα οποία το μικρό μας εργαστήρι ιεροραπτικής θα αξιοποιήσει για τις ανάγκες της ιεραποστολής μας, φτιάχνοντας καλύμματα και Ιερατικές στολές.
Αν μπορείς δημιούργησε καλύμματα με αυτά τα υφάσματα -Αγίων Ποτηρίων-προσκυνηταριών ακόμη και μάκτρα (τα κόκκινα υφάσματα που χρησιμοποιούνται στη Θεία Κοινωνία)
Aκόμη
Στείλε μας από καθαρό κερί, μικρά κεριά, τα οποία τα πλέκουμε με έναν ιδιαίτερο τρόπο και τα διαθέτουμε στη γωνιά της Ιεραποστολής, έναντι 1 ευρώ.
Δημιούργησε μικρή ομάδα που να ενεργοποιείται στο χώρο της φιλανθρωπίας και της Ιεραποστολής.
Μίλησε σε άλλους ανθρώπους για την προσπάθεια που γίνεται και κάνε κοινωνούς της Αγάπης και της Ιεραποστολής και άλλους αδελφούς μας..
Στείλε μας τις ιδέες σου για δραστηριότητες ή εκδηλώσεις που μπορούμε να πραγματοποιήσουμε για την Ιεραποστολή στην ηλεκτρονική διεύθυνση
ekdoseisxrysopigi@yahoo.gr
Για την αποστολή των κατασκευών και τη χρηματική βοήθεια:
Ιερά Μονή Παναγίας Χρυσοπηγής τ .θ.49-19014 Καπανδρίτι
Ακόμη στην κατάθεση του Λογαριασμού του ιερέως της Ιεραποστολής.
NYOMBI GEORGE
Λογαριασμός για Ελλάδα GR.5505400510000411788011018
1) Καταθέσεις σε καταστήματα PROBANK
2) Καταθέσεις σε καταστήματα άλλων Τραπεζών μέσω εμβασμάτων.
Γίνε συνεργάτης της Ιεραποστολής μας. Την φλόγα που άναψε, μην αφήσεις να σβήσει...

ΑΡΘΡΑ

Stacks Image 381
Είναι αρκετοί οι αδελφοί μας που γνωρίζοντας την προσπάθεια της Ιεράς Μονής Παναγίας Χρυσοπηγής Πολυδενδρίου Αττικής στη φιλανθρωπία και την Ιεραποστολή στην Ελλάδα ,τη Μητρόπολη Κορυτσάς,τη Μαδαγασκάρη και την Ουγκάντα ευαισθητοποιούνται και θέλουν να βοηθήσουν .Πολλές φορές λοιπόν μάς απευθύνουν το ερώτημα :Πως μπορώ να βοηθήσω.
Stacks Image 382
Το καλοκαίρι του 2015 η Ιερά Μονή Παναγία Χρυσοπηγή θα πραγματοποιήσει την 4η Ιεραποστολή στην Ουγκάντα.
Και πάλι μια χούφτα άνθρωποι θα ξεκινήσουν με το περίσευμα της καρδιάς τους γι΄ αυτήν την όμορφη χώρα του χάρτη θέλοντας να προσφέρουν.
Stacks Image 383
Εδώ και επτά χρόνια έχει δημιουργηθεί με την βοήθεια της Ιεράς Μονης Παναγίας Χρυσοπηγής στο χωριό Λουγκουζί της Ουγκάντας μία Ορθόδοξη ενορία με Ιερό ναό του Αγίου Σπυρίδωνος,Ιατρείο που προσφέρει τις υπηρεσίες του σε όλους τους ιθαγενείς , φάρμα και χωράφι η καλλιέργεια του οποίου βοηθά τους πιο φτωχούς στο χωριό..Ακόμη ολοκληρώνεται το δημοτικό σχολείο, ενώ φέτος ετοιμαζόμαστε να ξεκινήσουμε την ανέγερση και του γυμνασίου.
Stacks Image 390
Το Λουγκουζάκι μας ,το δημοτικό σχολείο μας στο χωριό Λουγκουζί της Ουγκάντας ολοκληρώνεται. Ήδη τοποθετήθηκε η σκεπή και ολοκληρώνεται και το εσωτερικό του κτιρίου…
Stacks Image 393
Kυριακή του Πάσχα του 2013 στο Λουγκουζί της Ουγκάντας
Στις αναμνήσεις της Ιεραποστολής δεν θα μπορούσε να λείπει τούτη η σελίδαΑναμνήσεις χρυσές με χρυσούς πραγματικά ανθρώπους
Stacks Image 396
Ο Θεός με αξίωσε να πάω για κάποιες μέρες στην Ουγκάντα.
Το πλαίσιο; Ιεραποστολική δράση της Ι.Μ. Παναγίας Χρυσοπηγής (Πολυδένδρι Αττικής).
Ακριβής τόπος: Λουγκουζί.
Stacks Image 399
Στο πλαίσιο της διακονίας μας στην Ουγκάντα φέτος και μετά από ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου και πάσης Ουγκάντας κ.Ιωνά,οργανώνουμε την υλοποίηση ενός Ιερατικού Σεμιναρίου στον Ιερό Ναό του Αγίου Σπυρίδωνος στο Λουγκουζί.
Stacks Image 421
Την Τρίτη 10 Ιουλίου πραγματοποιήσαμε επίσκεψη με τη βοήθεια των εθελοντών της 7ης αποστολής, στο Ρουμπάρρε που βρίσκεται στη Νότια Ουγκάντα
Stacks Image 424
Χθες Παρασκευή είχαμε μία ιδιαίτερη επίσκεψη στο Λουγκουζί.Ο κ.Γ.Παζαντζής και ο κ.Κόρευ από την Αμερική, που βρίσκονται αυτήν την περίοδο για επαγγελματικούς λόγους στην Ουγκάντα, επισκέφθηκαν το χωριό του Λουγκουζί
Stacks Image 427
Είναι η πρώτη συγκομιδή του καλαμποκιού για αυτήν την περίοδο και χθές 20 Ιουλίου μαζευτήκαμε με αρκετούς πιστούς του Λουγκουζί στο νέο κτήμα της Ιεραποστολής που ευελπιστούμε στο μέλλον να δημιουργηθεί ένα γυμνάσιο και ξενώνας με Ορφανοτροφείο ,για να μαζέωουμε το φετινό καλαμπόκι.
Stacks Image 430
Πρωταγωνιστής σ’ αυτή την περιπέτεια πίστης & ανθρωπιάς ο αγιασμένος ιεραπόστολος του Ζαΐρ π. Κοσμάς Γρηγοριάτης.
Stacks Image 433
Με τη χάρη του Θεού επισκεφθήκαμε με την ομάδα των εθελοντών μας μία απομακρυσμένη περιοχή στην Μπόμπο Κικιούσα ,την ενορία του Αποστόλου Παύλου
Stacks Image 436
Το θαύμα συνεχίζεται στο Ρουμπάρε της Νότιας Ουγκάντας .Ο π.Αριστοτέλης Ασήμουε ο εφημέριος της νέας ενορίας Παναγίας Μυρτιδιώτισσας και Παισίου και Πορφυρίου, δεν ξέρει από ξεκούραση.
Stacks Image 445
«Να πάτε να βοηθήσετε τα καημένα τα μαυράκια..». Λευκέ, προετοιμάζεσαι μήνες. Κατεβαίνεις με τα χέρια σου γεμάτα καλούδια, την σκέψη σου γεμάτη πανηγυρισμούς, την διάθεσή σου νικητήρια, το στήθος σου φουσκωμένο. Λάμπεις σαν το φανταχτερό περιτύλιγμα των ζαχαρωτών που μοιράζεις όλο «αγάπη» και «ελεημοσύνη»
Stacks Image 448
Στην Αφρική έμαθα τι σημαίνει τελικά Πίστη. Βαθιά και ουσιώδης Πίστη. Την πρώτη μέρα στεκόμουν αμίλητη και κοίταγα τον τρόπο που ζουν την καθημερινότητα τους. Οι γυναίκες μαγείρευαν κάτω στο πάτωμα, με μεγάλα καζάνια πάνω από τη φωτιά, και τα παιδιά γύρω τους ξυπόλητα, βρώμικα να παίζουν με μια πλαστική σακούλα που την είχαν φτιάξει σαν μπάλα, περιμένοντας το ένα και μοναδικό γεύμα που παίρνουν την μέρα.